~aparcar/openwrt-bugs-import-test#6: 
hostapd fails to start if automatic channel selection is set

Trying to start hostapd fails if channel is set to 'auto' in UCI resulting in channel=acs_survey ending up in hostapd.conf. Configuration file: /var/run/hostapd-phy0.conf wlan0: interface state UNINITIALIZED->COUNTRY_UPDATE ACS: Automatic channel selection started, this may take a bit wlan0: interface state COUNTRY_UPDATE->ACS wlan0: ACS-STARTED ACS: Unable to collect survey data ACS: All study options have failed Interface initialization failed wlan0: interface state ACS->DISABLED wlan0: AP-DISABLED ACS: Possibly channel configuration is invalid, please report this along with your config file. ACS: Failed to start wlan0: AP-DISABLED hostapd_free_hapd_data: Interface wlan0 wasn't started nl80211: deinit ifname=wlan0 disabled_11b_rates=0 wlan0: interface state DISABLED->DISABLED wlan0: interface state DISABLED->DISABLED wlan0: AP-DISABLED hostapd_free_hapd_data: Interface wlan0 wasn't started

auto-generated configuration: driver=nl80211 logger_syslog=127 logger_syslog_level=2 logger_stdout=127 logger_stdout_level=2 country_code=DE ieee80211d=1 ieee80211h=1 hw_mode=a channel=acs_survey

ieee80211n=1 ht_coex=0 ht_capab=[HT40+][LDPC][SHORT-GI-20][SHORT-GI-40][TX-STBC][RX-STBC1] vht_oper_chwidth=1 vht_oper_centr_freq_seg0_idx=-6 ieee80211ac=1 vht_capab=[RXLDPC][SHORT-GI-80][TX-STBC-2BY1][RX-STBC-1][MAX-A-MPDU-LEN-EXP0]

interface=wlan0 ctrl_interface=/var/run/hostapd ap_isolate=1 disassoc_low_ack=1 preamble=1 wmm_enabled=1 ignore_broadcast_ssid=0 uapsd_advertisement_enabled=1 wpa_passphrase=topsecretpassword auth_algs=1 wpa=2 wpa_pairwise=CCMP ssid=OpenWrt bridge=br-lan wpa_key_mgmt=WPA-PSK okc=0 disable_pmksa_caching=1 bssid=78:a3:51:0d:12:f5

Status
REPORTED
Submitter
bugs.openwrt.org:dangowrt (unverified)
Assigned to
No-one
Submitted
8 years ago
Updated
3 months ago
Labels
No labels applied.