~dotno


#2 Float(s) lost error 3 days ago

Comment by ~dotno on ~ralessi/ekdosis

Thanks for your quick response, again. I did not realize the oscillating problem would manifest in that way.

For my text, there was no magic maxentries number that resolved the problem across the whole text. I ended up breaking the page after every paragraph with a \pagebreak, and setting the page size to half a page (a5), which seemed to resolve the problem for this particular text.

\ekdpb with a line number (with or without page number) would throw an error that there is a line reference without line number. \ekdpb* with the star was working, but only after an error message.

I wonder if the \footnote{} bits I had in the translation column, or the \par in both columns, were causing the problem. For everything else, I followed the model in the Caeser.tex pretty closely, and did not put in any environments not mentioned in the documentation.

#2 Float(s) lost error 4 days ago

Ticket created by ~dotno on ~ralessi/ekdosis

Dear Robert,

I am having a problem with the critical apparatus getting decoupled from the text a couple of pages into the document. I've redacted my file (which had about 160 pages in pdf) to show the first time where this problem occurs (pg. 10) [but cannot upload here because it's still too long]. Further down into the text, the problem gets worse: many pages with edition texts are printed without its apparatus before the latter appear on a page hundreds of lines below where they should be. Of course, that page wouldn't have its apparatus either, until another dozen or so pages later.

(I also cannot figure out why the line numbers appear for my translations... your Caeser example did not specify anything for suppressing the line numbers for the translations...)

Thanks so much, once again! Dotno

#1 Last page of "alignment" not getting printed 21 days ago

Comment by ~dotno on ~ralessi/ekdosis

Thanks so much for the help! I think the \flushpage command has done the trick!

Yes, the last page only had text (with some ekddiv headers as § numbers).

#1 Last page of "alignment" not getting printed 22 days ago

Comment by ~dotno on ~ralessi/ekdosis

sorry about the vagary about columns: there is only one translation column. (tcols=2, lcols=1)

#1 Last page of "alignment" not getting printed 22 days ago

Ticket created by ~dotno on ~ralessi/ekdosis

Dear Robert, Thanks for building this great package! Being able to print the Crit. Ed. with translation side-by-side is really a game changer! That said, I am having problem with the alignment function. The last page with the translation (second of two total columns) is not getting printed. There is nothing different in the pattern of: \begin{edition} ... \end{edition} \begin{translation} ... \end{translation} on this page. I was wondering if this is a bug that happens to longer files (although my last page for this text is supposed to be on pg. 29, not that long)... I would upload my test file, but there isn't an upload button here. My .tex file is too long to paste into this box, even if that was expected. Thanks, Dotno