~jodhus

Pennsylvania, USA

https://jodh.us

I have no idea what I'm doing. Send help.


#64 Feat: extended session support 7 days ago

Comment by ~jodhus on ~tsileo/microblog.pub

Looks good here. Thanks!

#64 Feat: extended session support 7 days ago

Comment by ~jodhus on ~tsileo/microblog.pub

Just wanted to add to this that it appears that the 3 day timeout is only half-working. Once I hit the former 12-hour timeout, I can still look at my timeline, but all of my links/buttons are missing. I have to manually type "/admin/logout" to get out and sign back in to fix it.

#39 Database locked after blocking a month ago

Comment by ~jodhus on ~tsileo/microblog.pub

Just pulled 2.0.0+9a36b0ed and things are A LOT better. I think you got it.

I'll keep an eye on the logs, but if you don't hear from me by tomorrow you can mark it as resolved.

Thanks!

#39 Database locked after blocking a month ago

Comment by ~jodhus on ~tsileo/microblog.pub

Updated to 2.0.0+20f996d1 and it doesn't seem to have improved that much. I'll send you my logs to your email.

#39 Database locked after blocking a month ago

Comment by ~jodhus on ~tsileo/microblog.pub

I'll update here in a moment and let you know.

I just noticed that the incoming worker seems to be the worst offender. It's hammering single users and trying to do a sign check on random posts in their timeline--around 2-3 per second.

#39 Database locked after blocking a month ago

Comment by ~jodhus on ~tsileo/microblog.pub

Also should comment that I don't think this was happening before I updated to 2.0.0+602da690 this morning. Could just be coincidental, but it might have been affected by the changes from issue #36.

#39 Database locked after blocking a month ago

Ticket created by ~jodhus on ~tsileo/microblog.pub

Went to block someone and suddenly my logs are filling up with "database is locked" errors even though the posts do show up.

If I attempt to post anything new, it returns an Internal Server Error with the locked database.

If I unblock the user, the problem seems to go away, or at least isn't anywhere as frequent.

#36 Avatar image download failures a month ago

Comment by ~jodhus on ~tsileo/microblog.pub

Updated this morning and there seems to be improvement so far. I did have one missing avatar, but when I clicked on "Reload Image" from Firefox, the image finally loaded.

Progress! : )

#36 Avatar image download failures a month ago

Ticket created by ~jodhus on ~tsileo/microblog.pub

I've been noticing this a lot more lately in regards to remote Mastodon instances, specifically from a shared item.

Looking at the logs, attempting to retrieve the avatar from the instance returns a 404:

2022-10-07 00:45:55.929 | INFO     | app.main:serve_proxy_media_resized:1108 | 1b7d0c25531c7568 - failed to proxy https://cdn.mastodon.la/accounts/avatars/108/489/072/088/012/978/original/5d6b08e86b3676a9.png, got 404
INFO:     xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx - "GET /proxy/media/aHR0cHM6Ly9jZG4ubWFzdG9kb24ubGEvYWNjb3VudHMvYXZhdGFycy8xMDgvNDg5LzA3Mi8wODgvMDEyLzk3OC9vcmlnaW5hbC81ZDZiMDhlODZiMzY3NmE5LnBuZw%3D%3D/50 HTTP/1.0" 404 Not Found
2022-10-07 00:45:55.929 | INFO     | app.main:__call__:167 | 1b7d0c25531c7568 - status_code=404 elapsed_time=0.05s

If I manually go to the user's timeline, their avatar is there and opening up the image in a new tab shows a slightly different URL for the avatar. In the example above, this turned out to be the correct URL:

https://cdn.mastodon.la/accounts/avatars/108/489/072/088/012/978/original/7b19c98165af6440.jpg

I'm not sure if this is necessarily a bug on the microblog.pub side or potentially an incorrect URL being returned from the Mastodon API, but I figured I'd report it just in case.

Let me know if you need anything else. Thanks!

#34 Unshare causes 500 error a month ago

Comment by ~jodhus on ~tsileo/microblog.pub

Confirmed working here as well. Thanks!