~sircmpwn/aerc2#365: 
Runtime error in long-running session

I'm not sure exactly what's causing aerc to crash but here is the stack trace. I'll start another session, log what's going on, and put it here as well.

❯ aerc
panic: runtime error: invalid memory address or nil pointer dereference
[signal SIGSEGV: segmentation violation code=0x1 addr=0x28 pc=0x56498ae15891]

goroutine 1 [running]:
git.sr.ht/~sircmpwn/aerc/lib/format.ParseMessageFormat(0xc000025a41, 0x1c, 0xc00011e9a0, 0x11, 0xc000024860, 0x10, 0xc000029610, 0x7, 0x0, 0xc000206540, ...)
        /home/amolith/repos/aerc/lib/format/format.go:149 +0x28a1
git.sr.ht/~sircmpwn/aerc/config.(*TriggersConfig).ExecNewEmail.func1(0xc00011e9a0, 0x11, 0x1, 0x1, 0x2, 0xc0004a0380)
        /home/amolith/repos/aerc/config/triggers.go:39 +0xaa
git.sr.ht/~sircmpwn/aerc/config.(*TriggersConfig).ExecTrigger(0xc000115778, 0xc00002b290, 0x29, 0xc00062da90, 0xc0000cc130, 0xc0000cc150)
        /home/amolith/repos/aerc/config/triggers.go:26 +0xd6
git.sr.ht/~sircmpwn/aerc/config.(*TriggersConfig).ExecNewEmail(0xc000115778, 0xc0001bd0e8, 0xc000115680, 0xc000206540)
        /home/amolith/repos/aerc/config/triggers.go:37 +0x9d
git.sr.ht/~sircmpwn/aerc/widgets.(*AccountView).onMessage.func1(0xc000206540)
        /home/amolith/repos/aerc/widgets/account.go:247 +0x50
git.sr.ht/~sircmpwn/aerc/lib.(*MessageStore).Update(0xc00040e780, 0x56498b28d7a0, 0xc0004a0260)
        /home/amolith/repos/aerc/lib/msgstore.go:220 +0x659
git.sr.ht/~sircmpwn/aerc/widgets.(*AccountView).onMessage(0xc000207260, 0x56498b28d7a0, 0xc0004a0260)
        /home/amolith/repos/aerc/widgets/account.go:269 +0x1ae
git.sr.ht/~sircmpwn/aerc/widgets.(*AccountView).Tick(0xc000207260, 0xc000210a00)
        /home/amolith/repos/aerc/widgets/account.go:104 +0xa3
git.sr.ht/~sircmpwn/aerc/widgets.(*Aerc).Tick(0xc00012c580, 0xc000216400)
        /home/amolith/repos/aerc/widgets/aerc.go:128 +0x93
main.main()
        /home/amolith/repos/aerc/aerc.go:185 +0x630
Status
REPORTED
Submitter
~amolith
Assigned to
No-one
Submitted
2 months ago
Updated
2 months ago
Labels
No labels applied.

~amolith 2 months ago

When it crashed, it was just sitting in an account view; I was working on something else in another workspace. This has happened a number of time before.

Register here or Log in to comment, or comment via email.